Dit zijn wij

Forna Adviesgroep is specialist in integraal veiligheidsmanagement. Een bureau met kennis van zaken, een schat aan ervaring en met opdrachtgevers die tot de verbeelding spreken, zoals ministeries, provincies, gemeenten, veiligheidsregio’s, politieregio’s, GGD’s, ambulancediensten, ziekenhuizen, traumacentra, koepelorganisaties en de landelijke meldkamerorganisatie.

Forna Adviesgroep is in de zomer van 2002 opgericht door Henk Janssen. Na 25 jaar in overheidsdienst te hebben gewerkt, gooide hij het roer drastisch om. Hij zei zijn baan op en besloot een jaar lang zeilend de wereld rond te trekken. Zo ver kwam het niet, want nog voor hij de zeilen had gehesen werd hij gevraagd een klus op zich te nemen. En van het een kwam het ander en zo ontstond de Forna Adviesgroep.

Collega’s helpen collega’s. Dat is de filosofie van Forna. Henk Janssen: “We spreken dezelfde taal als onze opdrachtgevers, pakken elkaar bij de hand en zetten samen stappen vooruit. We stellen vragen die mensen elkaar binnen organisaties niet – of in ieder geval niet graag en niet vaak – stellen. Ook coachen we individuele medewerkers en teams die niet meer in hun kracht zitten.”

Volgens Janssen is het netwerk van Forna een belangrijke meerwaarde. Hij geeft een voorbeeld. “Ons land kent 25 veiligheidsregio’s. Binnen deze regio’s worden ingenieuze plannen bedacht en wordt waardevolle ervaring opgedaan. Onze ambitie is de regio’s te enthousiasmeren en te stimuleren hun kennis en ervaring met elkaar te delen. Dat scheelt tijd en kosten en komt de kwaliteit van de dienstverlening sterk ten goede. Wat ons verder kenmerkt: we zijn vrijwel 24 uur per dag en zeven dagen per week bereikbaar. Calamiteiten houden zich niet aan kantooruren en onze opdrachtgevers zijn ook bij nacht en ontij in touw.”